Over mij

Margreet Gabel-Marcus

Margreet Gabel-Marcus

Eindelijk is het dan zover. Begonnen op m’n eigen zoldertje met het geven van meditaties aan volwassen en kinderen ben ik nu toe aan een grotere stap. Per 1 september 2017 ben ik “The Soul Searching Company” gestart. Dit om het mediteren (en mindfulness als onderdeel hiervan) naar een groter publiek te brengen, het uit de geitenwollensokken hoek te halen en het een plek te geven die het verdient. Namelijk als een noodzakelijk onderdeel van ons dagelijks leven. Ik zelf zie het als een soort basisbehoefte naast eten en drinken.

Mediteren is niet iets “ zweverigs”. Tijdens de moeilijkste uitdagingen in m’n leven heeft het mediteren me juist met beide benen op de grond gehouden. Het heeft me behoed om te vluchten in zaken die mijn worstelingen alleen nog maar groter hadden gemaakt. In tegenstelling tot wat men vaak over het mediteren zegt begon ik juist de “zweverigheid” van ons leven te ervaren. Een groot deel  van de dag brengen we op de automatische piloot door. Onze hoofden zitten vol met gedachten over wat we allemaal van onszelf en anderen moeten. We leven met frustraties uit ons verleden en maken ons zorgen over onze toekomst. We hebben aangeleerde opvattingen over wie we zijn of zouden moeten zijn en proberen daarbij een perfect plaatje naar de buitenwereld op te houden. En op de achtergrond het eeuwige schuldgevoel dat ons aanpraat dat we het nooit goed genoeg doen.

Het werd me duidelijk hoe ik mijn gevoel van tekortschieten tov ouders, partner, kinderen, collega’s probeerde te compenseren. Ik nam beslissingen die niet bij mij pasten, was vooral bezig met het verzorgen van anderen. Niet “lullen maar poetsen” was het adagium en vooral niet voelen wat ikzelf werkelijk wilde. Ik was daardoor niet altijd even aardig voor anderen en zeker niet voor mezelf. Voor mij was het een zegen dat het mediteren op het juiste moment op mijn pad kwam. Ik kon weer voor mezelf gaan voelen en vanuit daaruit de juiste beslissingen nemen én grenzen stellen. Door de verschillende meditatie oefeningen ging er letterlijk en figuurlijk een wereld voor me open. De activiteiten van de Soul Searching Company zullen bestaan uit het openen van deze wereld aan jullie!

De volgende opleidingen heb ik gevolgd:

  • 2 jarige beroepsopleiding tot meditatieleraar aan het Nederlof instituut te Amsterdam( juni 2014)
  • 100 uur hatha-yoga basisopleiding aan de Yoga Docenten Opleiding te Utrecht, De Meern (september 2016)
  • Basisopleiding tot mindfulness trainer bij See True te Nijmegen (september 2017)
  • Oprichting “The Soul Searching Company”( 1 september 2017)
  • Sinds september 2014 een eigen meditatie praktijk voor volwassenen en kinderen (in groepsverband en individueel)
  • Sinds september 2014 geef ik 1 dag per week op een basisschool mindfulness en ontspanningsoefeningen voor kinderen.